Support Me By Click Above or Below Advertisement / Sokong Saya Dengan Klik Iklan di Atas/Bawah..Thx

Thursday, February 18, 2010

Bekas Timbalan Menteri BN sertai PKR

Kalakau Untol keluar BN untuk sertai pembangkang

18/02/2010 2:57pm

TAMPARULI 18 Feb. – Bekas Timbalan Menteri Persekutuan, Datuk Kalakau Untol hari ini mengumumkan peletakan jawatan beliau dalam syarikat-syarikat milik kerajaan (GLC) dan keanggotaan beliau dalam Barisan Nasional (BN).
Beliau mengumumkan pelepasan jawatan sebagai Pengerusi Superpanel (Sabah) Sdn. Bhd., sebuah subsidiari milik penuh Lembaga Pembangunan Perumahan Bandar (LPPB), serta sebagai ahli Lembaga Pengarah Perbadanan Pembangunan Ekonomi Sabah (Sedco), di dalam satu sidang akhbar di sini.
Kalakau, 55, pernah berkhidmat sebagai Timbalan Menteri Buruh pada tahun 1986 hingga 1990 dan merupakan Ketua Pemuda Pertubuhan Pasokmomogun Kadazandusun Murut Bersatu (UPKO) negeri selama 12 tahun sejak 1985.
Dengan perletakan jawatan dan keanggotaan dalam BN tersebut, beliau juga mengumumkan keputusan untuk melibatkan diri dan menyokong dasar-dasar kumpulan pembangkang Pakatan Rakyat, seterusnya membantu mereka menyebarkan penjelasan ke seluruh negeri dalam usaha merakyatkan dasar Pakatan Rakyat untuk mendepani Pilihan Raya umum ke-13

World Politics, Conflicts and Soccer News

3 comments:

  1. sana kluar masuk sini, sini kluar masuk sana lak.. yg tgh2 makin myampah..

    ReplyDelete
  2. betul ke info ini.... sbb info dari pembangkang biasanya kosong dan tipu jer.

    ReplyDelete